Wat kan er worden gedaan om vFailure te voorkomen?

Met de uitbreiding van de VMware-productportfolio met diep geïntegreerde oplossingen wordt Life Cycle Management (LCM) steeds uitdagender, maar ook van toenemend belang voor het behoud van een duurzame en toekomstbestendige IT-omgeving. Met een eendaags onsite bezoek voert ITQ een upgrade health check uit van uw huidige (vSphere) omgeving. Dit geeft ons inzicht in risico’s en complexiteit die kunnen ontstaan tijdens de upgrade. Deze inzichten verwerken we in een rapport waarna we gezamenlijk een stappenplan bepalen om de upgrade uit te voeren.


Wat kan er misgaan als u de upgrades niet uitvoert?

Er zijn een aantal risico’s die u neemt als u uw omgeving niet vóór de uiterste support datums uitvoert:

  • Geen ondersteuning meer van VMware Global Support Services (GSS). Ondersteuning vanuit VMware kan worden geweigerd als het probleem mogelijk te maken heeft met een lagere versie. Het advies is dan vaak dat er eerst naar de laatste versie gemigreerd dient te worden. Dit kan leiden tot overhaaste, onvoldoende geteste en dus risicovolle changes op uw infrastructuur.
  • Slechte performance (en andere problemen), omdat BIOS-, firmware-updates en/of nieuwe hardware mogelijk niet meer compatible zijn. Hardware leveranciers houden er rekening mee dat u ondersteunde versies gebruikt, die niet al te ver achterlopen. Als u overweegt nieuwe hardware te bestellen, houd er dan rekening mee dat deze hardware mogelijk geen ondersteuning meer biedt voor lager versies van VMware vSphere: de support voor vSphere 6.0 verloopt maart 2020.
  • Geen beveiligingsupdates meer. Updates die voorkomen dat u kwetsbaar bent, kunnen niet worden geïnstalleerd. Denk bijvoorbeeld de recente problemen met Spectre en Meltdown. U loopt het risico op dataverlies, datadiefstal, of imago-schade.


Wat krijg ik?

Aan het einde van de opdracht levert ITQ een rapport over uw VMware vSphere omgeving op, waarin we inzicht geven in de complexiteit van de upgrade, de potentiële risico’s die we zien en advies geven voor de voorbereiding en de upgrade zelf. De upgrade health check kost €2950,-. 

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Thom Vessies of Frank Nijman: zij kunnen samen met u inschatten of een upgrade health check zin heeft voor uw omgeving. Of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Tessa Schoemaker Marketing Employee

Let's talk!

Knowledge is key for our existence. This knowledge we use for disruptive innovation and changing organizations. Are you ready for change?

"*" indicates required fields

First name*
Last name*
Hidden