Das een makkie.. die ken ik. Unable to create connection..

De scene:

-Microsoft SQL server 2005 op server 2003
- XP clients custom .NET 4 applicatie

De applicatie werkt niet omdat deze geen connectie kan maken met de database. Meestal ligt dit probleem aan de server, binding vergeten te activeren, firewall etc.

Zo niet deze keer.. de server was perfect te benaderen vanaf een andere machine. Dan moet het aan de custom applicatie liggen.. toch? Eens SQL management studio opstarten.. he.. die doet het ook niet.. met dezelfde foutmelding.

Hmmm..ligt het misschien dan toch aan de server.. de management studio doet het eigenlijk altijd.. of moet ik die misschien een keer opnieuw installeren?

Enfin.. 3 troubleshooting guides, network monitors, logfiles en een hoop ergernis verder is het probleem gevonden:

De betreffende machine wordt gebruikt als Visual Studio 2010 Load test agent, en bij de installatie van deze software wordt ook een Microsoft VSTS Network Emulation Driver geinstalleerd, en deze is het probleem.

Blijkbaar blokkeert deze driver specifiek alleen mijn SQL verkeer ofzo want na het uitvinken werkt alles weer goed… raar verhaal.

image_14

Ik heb hier nergens op het web iets over gevonden, vandaar dat ik het maar even vastleg.. Het komt vast door een vreemde combinatie van omstandigheden.. maar mocht iemand er ook last van hebben dan krijgt hij in google nu in ieder geval 1 result.

ITQ

Let's talk!

Knowledge is key for our existence. This knowledge we use for disruptive innovation and changing organizations. Are you ready for change?

"*" indicates required fields

First name*
Last name*
Hidden