Ieder ziekenhuis kent een grote diversiteit aan taken en behoeften. Om tegemoet te komen aan specifieke eisen en wensen van verschillende afdelingen, beroepen en situaties werken wij binnen ITQ met meerdere werkplektypen, use cases noemen wij dit. Om erachter te komen welke use cases verschillende zorgprofessionals gebruiken liepen we een dag mee in het leven van een medisch specialist.
Bekijk de zorgwerkplek van
De Medisch Specialist
Technisch Om 24×7 bereikbaar te zijn maakt dr. Hendriks gebruik van een persoonsgebonden smartphone. Deze smartphone biedt hem de mogelijkheid om patiëntinformatie ook buiten de muren van het ziekenhuis te ontsluiten. Met zijn privé laptop kan hij veilig werken in de virtuele desktop vanaf waar hij maar wil. Zodra hij met behulp van twee factor authenticatie veilig is ingelogd in de virtuele desktop werkomgeving, kan hij de informatie in het EPD raadplegen.
Technisch Met de portaal werkplek is het mogelijk om vanaf ieder device en ongeacht de locatie via een browser in te loggen op de virtuele werkplek, het EPD en interne websites te benaderen. Dr. Hendriks gebruikt ook hiervoor zijn privé desktop, waarop hij ook met zijn smartphone als tweede factor veilig in kan loggen. Zo kan hij het EPD veilig en volgens wet- en regelgeving raadplegen.
Technisch Binnen een ziekenhuis wordt op vaste werkplekken veelal ingelogd met een personeelspas en een wachtwoord of pincode. Doordat dr. Hendriks ’s nachts zijn virtuele werkplek niet heeft afgesloten, kan hij bij binnenkomst in het ziekenhuis direct verdergaan waar hij gebleven is.
Technisch Om bij ieder bed een zorgstatus op te kunnen vragen is de use case modaliteit rechtstreeks gekoppeld aan medische randapparatuur. Dit is een lokale werkplek die als enig doel heeft deze randapparatuur aan te sturen, zodat zorgprofessionals in een oogopslag inzicht krijgen in de huidige stand van zaken.
Technisch In de meetingruimte hangt een groot scherm, waar de artsen één voor één foto’s en/of scans presenteren. Met behulp van de Use Case presentatie kunnen ze met behulp van chromecast gemakkelijk schakelen tussen verschillende virtuele desktops. Videoconferencing maakt het mogelijk om ook collega’s op afstand te betrekken bij het patiënten overleg.
Neem gerust contact op met Nico Molenbeek. Hij geeft je graag vrijblijvend advies om van jouw werkplek de zorgwerkplek van morgen te maken. "*" geeft vereiste velden aan
03.05 uur - Een nachtelijke spoed oproep
03.08 uur - Triage op afstand
07.10 uur - Frisse start vanuit de spreekkamer
15.33 uur - Op bezoek op de verpleegafdeling
15.48 uur - Artsenoverleg
16.30 uur - Afronden van de werkdag
Meer weten over onze use cases?