Ik heb net een nieuwe (virtuele) server geïnstalleerd met windows server 2008 R2. Een van de laatste test builds van Provisior geplaatst en alles loopt goed.

Er is een specifieke bug die ik wil testen dus merge alleen die fix naar de branch waarmee ik test. Start een nieuwe build en installeer deze.

HE.. grafisch gaat er van alles mis… het lijkt wel of de stylesheets van de 3rd party controls die we gebruiken niet geladen worden. In de source staat dit:

<link href="/WebResource.axd?d=YNVbZPZmGH01&amp;t=634208710393681275"/>

 

(ik heb het iets ingekort) En dat is de link naar de stylesheet van dat control. Deze dan maar eens met de hand laden:

        This is an invalid webresource request.

Een error aha.. maar dit kan bijna niet aan mijn code liggen, ik heb namelijk alleen een kleine wijziging gemaakt heel ergens anders. En 10 minuten geleden werkt het nog.. dus het kan ook niet aan de server liggen.. of toch?

Het heeft me even googlen gekost, maar de oplossing is simpel.

Het request naar webresource.axd bevat een timestamp, de t=634208710393681275

En als de datumtijd van de applicatie assemblies in de toekomst ligt van deze tijd dan krijg je de foutmelding “This is an invalid webresource request.”

Hoe kan het dan dat mijn assemblies een create tijd hebben in de toekomst? Simpel: de server staat toevallig op een andere tijdzone ingesteld.

Dat is ook de reden dat het met de ene build goed gaat en met de andere fout. De eerste test deed ik met een build van een paar uur geleden (zodat deze ondanks de verkeerde zone toch nog ouder was) en de laatste test met een build van een paar minuten geleden.

Tijdzone gelijk zetten, bestanden opnieuw kopieren, en alles werkt weer.

Flores Eken

Author Flores Eken

I’m passionate about technology in general and particularly about software development and automation. Specializing in Infrastructure automation and Microsoft .NET, I can handle the entire process, from installing a Team Foundation Server to the smallest programming detail. Always innovating and on the cutting edge.

More posts by Flores Eken
20 October 2010